E-mail:    info.bazanta@gmail.com

Tel/App: 06 47 64 05 11

 

© 2017 by Bazanta

 

Bazanta

Massagetherapie & Haptonomie

Manon Houtman

Rhonelaan 66

5691RB Son (Noord-Brabant)

Connect online:

  • Instagram Bazanta
  • LinkedIn Bazanta

over Bazanta

Ander belangrijk aspect is inzicht. (chronische/wederkerende) Klachten die je ervaart, komen ergens vandaan. Nog interessanter is dat de sleutel tot verandering vaak in het dagelijkse terug te vinden is. Het repetitieve. Echter is daarvan vaak het nadeel, dat dit voor jezelf meestal een blinde vlek is. Samen gaan we dat stuk helder en concreet maken zodat je zelf verantwoordelijkheid kunt nemen. Dit gaat je meer balans, kracht en vrijheid brengen.

 

Op deze manier wordt het duidelijk waar je staat, waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen.

Bazanta

 

Bazanta betekent ‘gronding’. ‘Basis’.

 

Het is een plek om te zijn. Een plek om te ontvangen wat je nodig hebt.

Dit kan de stilte zijn. Contact. Verbinding. Zachtheid.

Of stevigheid. Een helpende hand om (weer) ruimte in je lijf te creëren. Letterlijk en dan vaak ook figuurlijk. Het is een plek voor ontspanning, herstel en inspiratie.

 

Manon Houtman

 

Met Bazanta is het mijn missie om mensen maximaal tot hun recht te laten komen. Talenten te ontplooien, richting te vinden en ambities waar te maken. Met gezondheid en vitaliteit als leidraad.

 

Zelf groeide ik op binnen de wereld van topsport. Eerst als zwemster, later als coach bij één van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ik leerde doelen stellen en doorzetten. Maar overschreed ook mijn grenzen; op den duur had ik dagelijks pijn en ik ging door tot ik geen stap meer kon zetten.

 

Ook op school liep ik op mijn tenen. In feite streefde ik in vrijwel alles een zogenaamd ideaalplaatje en de perfectie na. Dat presteren en lekker in je vel zitten hand in hand kunnen gaan, kwam niet in mijn woordenboek voor. Sterker nog, ik verloor vrijwel alles.

 

Gelukkig ontmoette ik op juiste momenten de juiste mensen en leerde het leven te leven (in plaats van te overleven).

In die tijd heb ik me ont-wikkeld. Ik ben de wijde wereld ingestapt om te ontdekken wie ik eigenlijk ben, hoe de wereld in elkaar zit en wat belangrijk is voor mij. Ik leerde hoe ik me kon ontspannen. Ik leerde te vertrouwen op mezelf en op anderen.

Ik kreeg compassie voor mijn lijf; waar ik het eerst behandelde als een robot, die moest uitvoeren wat mijn hoofd bedacht had, is het inmiddels een gouden bron van informatie die me helpt herinneren waar ik sta. En mijn gedachten? Die stimuleren me om voorwaarts te blijven gaan. Scherp te blijven.

 

Onderweg kwam ik erachter dat er veel meer mensen met mij zijn, die graag goed voor zichzelf willen zorgen. Meer energie en vitaliteit willen ervaren, gezond ouder willen worden. Maar vaak niet weten hoe en blijven doen wat ze doen.

 

Vaak is het een puzzel, waarbij een belangrijke sleutel ligt in het vinden van jouw optimale balans tussen denken, handelen en voelen. Fysieke en mentale klachten vormen onze wegwijzers. Ze vertellen ons dat er sprake is van een verstoring. Elke keer opnieuw.

Om te ontdekken waar je staat, is het zinvol om de verstilling op te zoeken. Zodoende heb ik met Bazanta een plek gecreëerd waar je tijd en ruimte voor jezelf kunt nemen. Stil kunt staan om te voelen hoe het echt met je gaat. Om van daaruit weer in beweging te komen. Op pad te gaan om je dromen en ambities te realiseren. Het is een weg van binnen naar buiten, die we samen kunnen bewandelen.

 

Misschien is het nog interessant om te weten dat, als ik naast je loop, waarneming, analyse, nieuwsgierigheid en enthousiasme mijn kompas vormen.

Met als specialisatie: 

 

 

 

 

 

 

*Onverklaarde / chronische fysieke en mentale klachten

*Thema’s: balans / kracht / leiderschap

*Authenticiteit

*(ex-)Topsport

*Hoogsensitiviteit

N.b. Wil je meer weten over mijn scholing, ervaring en werkzaamheden kijk dan op LinkedIn.