over Bazanta

200524 - Bazanta (transparant) zwart II.
Bazanta

 

Bazanta betekent ‘gronding’. ‘Basis’.

 

Het is een plek voor herstel en balans, waar je ontvangt wat je nodig hebt.

Dit kan stilte zijn. Contact. Verbinding. Zachtheid.

Of juist stevigheid; een helpende hand om (weer) ruimte in je lijf te creëren en bewegingsvrijheid terug te krijgen.

Om blijvende verandering te realiseren is het verkrijgen van inzicht in je (grond)patroon cruciaal. De meeste (chronische/wederkerende) klachten die je ervaart, komen namelijk daar vandaan. Denk bijvoorbeeld aan de houding die je met regelmaat aanneemt. Of bewegingen die je vaak maakt. Veelal aangestuurd vanuit onderliggende emoties.

 

Samen gaan we dit stuk helder en concreet maken. Op die manier krijg je kans om zelf verantwoordelijkheid te nemen en krijg je meer duidelijkheid over waar je staat, naartoe wilt en hoe je daar kunt komen.

Tezamen leidt dit tot toename van balans, kracht, energie en vrijheid.

 
Manon2.jpg

Manon Houtman

 

Mijn intentie met Bazanta is om mensen die vast lopen te helpen. Dit kan preventief zijn of een hersteltraject.

Centraal staat de samenwerking tussen hoofd en lichaam.

Vaak gaat dit over het terug krijgen van energie, vinden van richting of het ervaren van balans.

 

Persoonlijk ken ik deze weg ook erg goed.

Ik groeide op binnen de wereld van topsport. Eerst als zwemster (nationaal niveau), later als coach bij één van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ik leerde doelen stellen en doorzetten. Tegelijk werkte ik hard op school.

Mijn hoofd was enorm sterk. Ik zette door, maar overschreed ook mijn grenzen. Op den duur had ik dagelijks pijn, zat opgesloten in mijn lijf en kon geen stap meer zetten.

Met vallen en opstaan, ben ik na het afronden van het vwo, mijn weg gaan vinden.

Ik kreeg onder andere compassie voor mijn lichaam, waar ik het voorheen behandelde als een robot die moest uitvoeren wat mijn hoofd bedacht had. Inmiddels is het een gouden bron van informatie die me helpt herinneren waar ik sta.

Onderweg kwam ik erachter dat er veel meer mensen zijn die graag goed voor zichzelf willen zorgen, meer energie en vitaliteit willen ervaren en/of gezond ouder willen worden. Maar vaak niet weten hoe ze dit kunnen realiseren en blijven doen wat ze altijd al deden.

 

In de basis blijkt het erop neer te komen dat we op zoek zijn naar een optimale balans in denken, handelen en gevoel. Fysieke en mentale klachten vormen daarbij wegwijzers. Ze vertellen ons dat er sprake is van een verstoring (elke keer opnieuw).

Om erachter te komen wat mag veranderen, ben je bij Bazanta aan het juist adres. Ik heb een plek gecreëerd waar je tijd en ruimte voor jezelf mag nemen. Stil kunt staan om te voelen hoe het echt met je gaat; wat je beweegt (of juist niet); wat je lichaam en je hoofd je vertellen.

 

Het is een ontdekkingstocht waarbij je jezelf steeds een beetje beter verstaat en in je kracht komt.

Op basis van waarneming, enthousiasme en betrokkenheid zal ik naast je lopen om samen jouw weg te vinden.

Mijn specialisme: 

*Onverklaarde / chronische fysieke en mentale klachten

*Non-verbale communicatie versus verbale communicatie

*(ex-)Topsport

*Klachten omzetten in kansen

N.B. Behandelingen sluiten naadloos aan bij het werk van trainers of andere behandelaren zoals de fysiotherapeut, osteopaat of chiropractor.

Wil je meer weten over mijn scholing, ervaring en werkzaamheden kijk dan op LinkedIn.