top of page

over Bazanta

200524 - Bazanta (transparant) zwart II.

Bazanta

 

Bazanta komt uit het Esperanto en betekent ‘gronding’. ‘Basis’.

 

Het is een plek voor herstel en het vinden van balans. Samen onderzoeken we wat de oorzaak is waardoor je vastloopt en welke ondersteuning je nodig hebt.

De werkwijze verschilt per persoon en per sessie. Uitgangspunt vormt het hier en nu, waarbij we oog hebben voor mentale en fysieke aspecten.

 

Het aanbod van Bazanta bestaat uit haptonomie, massagetherapie en reflex integratie (MNRI).

Met behulp van haptonomie leer je signalen van je lichaam beter verstaan. Dit ontdek je op basis van gesprek en ervaringen.

De massagetherapie helpt basisvoorwaarden te realiseren om letterlijk lekkerder in je vel te kunnen zitten.

Reflex integratie is complementair aan zowel de haptonomie als massagetherapie. Het helpt om tot de kern van klachten te komen doordat we werken met het zenuwstelsel.

Manon Houtman
210816 - WIL_0389 - HK.jpg

 

Manon Bruggink - Houtman

 

Mijn intentie met Bazanta is om mensen die vastlopen te helpen. Vaak is dit een hersteltraject, een steun in de rug of het leren omgaan met een situatie.

 

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het een lange en ingewikkelde zoektocht kan zijn om juiste hulp te krijgen. Vaak ligt de focus op symptoombestrijding, in plaats van het herleiden van de oorzaak. Ook wordt regelmatig het mentale en fysieke aspect afzonderlijk bekeken, terwijl dit juist zo nauw met elkaar verbonden is.

Dit kan anders.

Graag ben ik er voor jou om de samenwerking tussen jouw hoofd en lichaam te versterken op basis van haptonomie, massagetherapie en reflex integratie.

Specialisaties: 

*Terugkomende blessures / pijnklachten

*Onverklaarde chronische klachten

*Sport / topsport / ex-topsport

Persoonlijke achtergrond:

Inmiddels ben ik 32 jaar. Als ik niet aan het werk ben, vind je me vooral buiten. Meestal wandelend, speurend met mijn teckel Guus of anders om te sporten.

Als kind groeide ik op in Son. Hoewel… Het grootste deel van de tijd was ik in het zwembad te vinden. Voor ik het in de gaten had, bevond ik me binnen de wereld van topsport. Een kleine 10 jaar als zwemster op nationaal niveau, gevolgd door zo’n 7 jaar als trainer/coach bij de KNZB en diverse toonaangevende verenigingen. In die tijd begeleidde ik zowel beginnende zwemmers als topsporters en eigenlijk alle niveaus daartussen. Van jong tot oud. In teamverband en individueel.

Achteraf gezien was de sport een belangrijke tegenhanger voor al het denkwerk op school. Op beide plekken vroeg ik het maximale van mezelf. Uiteindelijk voltooide ik, naast het zwemmen, het vwo met dubbel profiel.

Kracht en doorzettingsvermogen waren mijn voornaamste talent, blessures de keerzijde.

Met vallen en opstaan leerde ik in de jaren daarna de signalen van mijn lichaam verstaan en kwam beter in mijn vel te zitten. Een paar mooie solo-reizen door Portugal, Indonesië en Israël verruimden mijn horizon, brachten plezier en wijze levenslessen.

Praktisch:

Wil je meer weten over mijn scholing, ervaring en werkzaamheden kijk dan op LinkedIn.

Heb je een vraag of zoek je ondersteuning, neem contact op. Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je terecht (op afspraak).

bottom of page