over Bazanta

Bazanta

 

Bazanta betekent ‘gronding’. ‘Basis’.

 

Het is een plek voor herstel en balans, waar je ontvangt wat je nodig hebt.

Dit kan stilte zijn. Contact. Verbinding. Zachtheid.

Of juist stevigheid; een helpende hand om (weer) ruimte in je lijf te creëren en bewegingsvrijheid terug te krijgen.

Om blijvende verandering te realiseren is het verkrijgen van inzicht in je (grond)patroon cruciaal. De meeste (chronische/wederkerende) klachten die je ervaart, komen namelijk daar vandaan. Denk bijvoorbeeld aan de houding die je met regelmaat aanneemt. Of bewegingen die je vaak maakt. Veelal aangestuurd vanuit onderliggende emoties.

 

Samen gaan we dit stuk helder en concreet maken. Op die manier krijg je kans om zelf verantwoordelijkheid te nemen en krijg je meer duidelijkheid over waar je staat, naartoe wilt en hoe je daar kunt komen.

Tezamen leidt dit tot toename van balans, kracht en vrijheid.

 

Manon Houtman

 

Met Bazanta is het mijn missie om mensen maximaal tot hun recht te laten komen. Talenten te ontplooien, richting te vinden en ambities waar te maken. Met gezondheid en vitaliteit als leidraad.

 

Zelf groeide ik op binnen de wereld van topsport. Eerst als zwemster (nationaal niveau), later als coach bij één van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ik leerde doelen stellen en doorzetten. Maar overschreed ook mijn grenzen; op den duur had ik dagelijks pijn en ik ging door tot ik geen stap meer kon zetten.

 

Ook op school liep ik op mijn tenen. In feite streefde ik in vrijwel alles een zogenaamd ideaalplaatje en de perfectie na. Dat presteren en lekker in je vel zitten hand in hand kunnen gaan, kwam niet in mijn woordenboek voor. Sterker nog, ik verloor vrijwel alles.

 

Gelukkig ontmoette ik op juiste momenten de juiste mensen en leerde het leven te leven (in plaats van te overleven).

In die tijd heb ik me ont-wikkeld. Ik ben de wijde wereld ingestapt om te ontdekken wie ik ben, hoe de wereld in elkaar zit en wat belangrijk is voor mij. Ik leerde hoe ik me kon ontspannen. Ook leerde ik te vertrouwen op mezelf en op anderen.

Ik kreeg compassie voor mijn lijf; waar ik het eerst behandelde als een robot, die moest uitvoeren wat mijn hoofd bedacht had, is het inmiddels een gouden bron van informatie die me helpt herinneren waar ik sta. En mijn gedachten? Die stimuleren me om voorwaarts te blijven gaan. Scherp te blijven.

Onderweg kwam ik erachter dat er veel meer mensen met mij zijn, die graag goed voor zichzelf willen zorgen, meer energie en vitaliteit willen ervaren, gezond ouder willen worden. Maar vaak niet weten hoe ze dit kunnen realiseren en blijven doen wat ze altijd al deden.

In de basis blijkt het erop neer te komen dat we op zoek zijn naar een optimale balans in denken, handelen en gevoel. Fysieke en mentale klachten vormen daarbij wegwijzers. Ze vertellen ons dat er sprake is van een verstoring (elke keer opnieuw).

Om erachter te komen wat mag veranderen, ben je bij Bazanta aan het juist adres. Ik heb een plek gecreëerd waar je tijd en ruimte voor jezelf mag nemen. Stil kunt staan om te voelen hoe het echt met je gaat; wat je beweegt (of juist niet); wat je lichaam je vertelt.

Het is een ontdekkingstocht waarbij je jezelf steeds een beetje beter verstaat en in je kracht komt.

Op basis van waarneming, analyse, nieuwsgierigheid en enthousiasme zal ik naast je lopen om samen de weg te vinden.

Mijn specialisme:

*Onverklaarde / chronische fysieke en mentale klachten

*Thema’s: balans / kracht / leiderschap

*Authenticiteit

*(ex-)Topsport

*Hoogsensitiviteit

P.s. Wil je meer weten over mijn scholing, ervaring en werkzaamheden kijk dan op LinkedIn.

E-mail:    info.bazanta@gmail.com

Tel/App: 06 47 64 05 11

 

© 2017 by Bazanta

 

Bazanta

Massagetherapie & Haptonomie

Manon Houtman

Rhonelaan 66

5691RB Son (Noord-Brabant)

Connect online:

  • LinkedIn Bazanta