Massagetherapie

 

Het geven van massages is al eeuwenoud. Het is voor het eerst waargenomen als volksgeneeskunst in Arabische landen en overgenomen door artsen tijdens Napoleonistische veldtochten. Vandaag de dag is het nog even relevant maar staat vooral de balans tussen lichaam en geest centraal.

Wanneer en waarom massage(therapie)?

->Bij (onbegrepen) klachten als pijn in rug, nek en benen. Koude handen / voeten (zonder medische oorzaak).

->Massagetherapie brengt balans; perfect als tegenhanger voor alledaagse drukte of herstel van overbelasting.

->Het is een aanrader om te onthaasten en makkelijker in slaap te vallen.

->Beter en sneller herstel (zowel bij mentale als fysieke inspanning).

->Het bevordert je fitheid en belastbaarheid; je kunt meer werk verzetten met behoud van vitaliteit.

->Toename van bewegelijkheid, flexibiliteit en daarmee ook je creativiteit.

Tijdens een massage ontspant je lichaam of krijgt kans om te herstellen. Spanningsknopen worden los gemasseerd, afvalstoffen worden beter (en sneller) afgevoerd, terwijl zuurstofrijk bloed beter zijn weg kan banen door je lijf. Gevolg: Zowel fysiek als mentaal kun je meer aan. Prestaties en vitaliteit nemen toe.

Massage, bindweefsel, dorn, manipuleren
Massage, ontspanning, sport, herstel

 

Massagetherapie

In het dagelijks leven verwachten we min of meer dat ons lichaam 24/7 voor ons klaar staat. Hoe jonger we zijn, hoe eenvoudiger dit vaak ook is.

Wonderlijk is dat we in de loop van ons leven het liefdevolle contact met ons lichaam (neigen te) verliezen.

Maar ons lichaam liegt niet. Door de kenmerkende manier waarop we bewegen en ons verhouden t.o.v. situaties/andere mensen, ontstaat er een bepaalde balans in ons lijf. Bij een goede balans zitten we lekker in ons vel. Ervaren energie. Is de balans echter verstoord? Dan krijgen we last van pijntjes die kunnen uitmonden in grote(re) klachten.

Binnen de massagetherapie wordt maatwerk geleverd. Affectieve aanraking; het wezenlijk contact maken, met jezelf en de omgeving, vormt het uitgangspunt.

Ander belangrijk aspect is bewustzijnsontwikkeling. Op die manier kun je zelf je verantwoordelijkheid nemen over jouw welzijn.

 

Massage à la Bazanta

De massage die je ontvangt is afgestemd op jouw lijf en jouw wensen. Het is maatwerk.

Hierbij is oog voor zowel spieren, als wervels en gewrichten, als bindweefsel. Diverse structuren die nauw met elkaar samenwerken en elkaar beïnvloeden.

Tijdens de intake bespreken en onderzoeken we de manier waarop jij de balans in je lichaam hebt georganiseerd.

Van daaruit gaan we aan de slag. Hierbij maak ik gebruik van technieken uit o.a. de klassieke massage, bindweefselmassage, (dry) cupping, triggerpoint, Dorn-therapie, massage bij fibromyalgie, haptisch, sport etc.

De stevigheid van de massage kan variëren van zacht tot pittig. Maar is altijd behapbaar.

Een afspraak kan ondersteunend zijn in de vorm van een apk'tje voor je lijf. Of van langere duur als eerst herstel dient  plaats te vinden. Mijn streven is om jou zo onafhankelijk mogelijk van mij te laten zijn.

Eric, 52
Eric, 52

Massage/Haptonomie - Bazanta '' Met een schouderblessure kwam ik bij Manon terecht. Omdat ze verder ‘’kijkt‘’ dan de klacht alleen en het hele lichaam in balans wil krijgen, heb ik hiervoor gekozen. Het resultaat in korte tijd heeft me verrast. Mijn schouder is weer los en sportresultaten zijn verbeterd. Manon is een integere behandelaar en werkt o.b.v. gelijkwaardigheid en respect. ''

press to zoom
Mariska, 23
Mariska, 23

Massage - Bazanta '' Super bedankt! Het was zó heerlijk! Alles verliep soepel en heel relaxt. Ik vond het leuk dat je ook het één en ander uitlegde over wat je deed. Bijzonder vond ik dat ik gewoon mocht ‘zijn’. Er was geen goed of fout. En mijn benen… Wauw! Alle spanning is verdwenen. Vrij van blokkades. ''

press to zoom
Marlies, 61
Marlies, 61

Massage/Haptonomie - Bazanta '' Mede door mijn leeftijd heb ik behoorlijk wat fysieke klachten in schouders, nek, rug en benen. Tijdens de massage nodigde je me uit om hier juist aandacht aan te geven. De reactie van mijn lichaam te voelen. Dit maakte een wezenlijk verschil en luchtte enorm op. Opvallend is de aandacht die je hebt; oog voor het totale plaatje. ''

press to zoom
Eric, 52
Eric, 52

Massage/Haptonomie - Bazanta '' Met een schouderblessure kwam ik bij Manon terecht. Omdat ze verder ‘’kijkt‘’ dan de klacht alleen en het hele lichaam in balans wil krijgen, heb ik hiervoor gekozen. Het resultaat in korte tijd heeft me verrast. Mijn schouder is weer los en sportresultaten zijn verbeterd. Manon is een integere behandelaar en werkt o.b.v. gelijkwaardigheid en respect. ''

press to zoom
1/4

Wist je dat...

 

> In 2016 bijna 2 miljoen mensen zich hebben gemeld bij de huisarts met nek- en rugklachten 

 

> Er vrijwel nooit specifieke oorzaken voor rugklachten worden gevonden.

 

> Leeftijd, fitheid, spierkracht en belastbaarheid grote invloed hebben op het voorkomen van klachten.

> Fysiotherapeuten vrijwel geen massages meer geven.

 

Bron: www.volksgezondheidenzorg.info 

Mogelijkheden

 

*Massagetherapie is aan te raden om balans in je lijf te behouden. Een soort van APK, maar dan voor je lichaam.

 

*De combinatie van massagetherapie en haptonomie is ideaal op het moment dat je klachten hebt en / of het idee dat je vast zit

  (mentaal danwel fysiek). Samen gaan we voor herstel. Wil je meer weten over haptonomie? Klik hier.

*Massagetherapie sluit perfect aan bij het werk van trainers of andere behandelaren zoals de fysiotherapeut of chiropractor.

*Last but not least, behoren ook Massages in Water tot de mogelijkheden. Lees er hier meer over.

Wil je een massage boeken? Klik hier om een afspraak te maken.