Massagetherapie

 

Het geven van massages is al eeuwenoud. Het is voor het eerst waargenomen als volksgeneeskunst in Arabische landen en overgenomen door artsen tijdens Napoleonistische veldtochten. Vandaag de dag is het nog even relevant en staat vooral de balans tussen lichaam en geest centraal.

Wanneer en waarom massagetherapie?

->Bij (onbegrepen) klachten zoals pijn in rug, nek, schouders en benen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook

   denken aan last van je darmen of koude handen / voeten (zonder medische oorzaak).

->Bevordert herstel als sprake is van overbelasting (zowel bij fysieke als mentale overbelasting).

->Massagetherapie biedt tegenwicht ten opzichte van de drukte en verplichtingen van alledag.

->Het is een aanrader om te onthaasten en makkelijker in slaap te vallen.

->Het bevordert je fitheid en belastbaarheid; je kunt meer werk verzetten met behoud van vitaliteit.

->Toename van bewegelijkheid, flexibiliteit en daarmee ook je creativiteit.

Tijdens een massage ontspant je lichaam of krijgt kans om te herstellen. Spanningsknopen worden los gemasseerd, afvalstoffen worden beter (en sneller) afgevoerd, terwijl zuurstofrijk bloed beter zijn weg kan banen door je lijf. Gevolg: Zowel fysiek als mentaal kun je meer aan. Prestaties en vitaliteit nemen toe.

Massage, bindweefsel, dorn, manipuleren
Massage, ontspanning, sport, herstel

 

Massage of Massagetherapie?

 

In het dagelijks leven verwachten we min of meer dat ons lichaam 24/7 voor ons klaar staat. Hoe jonger we zijn, hoe eenvoudiger dit vaak is.

Maar in onze ontwikkeling als kind krijgt ons denkende vermogen al snel de overhand. Vroeger of later neigen velen van ons het liefdevolle contact met ons lichaam te verliezen.

Maar ons lichaam liegt niet. De manier waarop we bewegen en onszelf verhouden ten opzichte van situaties en andere mensen, bepaalt de manier waarop we in ons vel zitten. Letterlijk en figuurlijk. Als er sprake is van balans, ervaren we energie. Indien dit verstoord is, krijgen we last van ditjes en datjes die kunnen uitmonden in grote(re) klachten.

Waar een massage gericht is op puur genieten, wordt binnen de massagetherapie verder gekeken. Er wordt maatwerk geleverd waarbij klachten, of de preventie ervan, het uitgangspunt van de behandeling vormen.

Nu is het zo dat veel klachten niet zomaar ontstaan (al kan dat wel zo voelen). Om die reden zullen we altijd breder kijken. We onderzoeken fysieke aspecten en, waar nodig, vanuit een haptonomisch perspectief.

 

Massagetherapie à la Bazanta

 

De sessies bij Bazanta zijn afgestemd op jouw lijf en jouw wensen. Het is maatwerk.

Hierbij is oog voor spieren, wervels, gewrichten en bindweefsel. Structuren die nauw met elkaar samenwerken en elkaar beïnvloeden.

Tijdens de intake bespreken en onderzoeken we de manier waarop je de balans in je lichaam hebt georganiseerd.

Van daaruit gaan we aan de slag. Hierbij maak ik gebruik van technieken uit onder andere de klassieke massage, bindweefselmassage, (dry) cupping, triggerpointtherapie, Dorn-therapie, massage bij fibromyalgie, haptisch, sport etc.

De stevigheid van de massage kan variëren van zacht tot pittig. Maar is altijd behapbaar.

Ander belangrijk aspect is bewustzijnsontwikkeling. Inzicht in hoe je in je vel zit waardoor je verantwoordelijkheid kunt nemen over jouw welzijn.

Een afspraak kan ondersteunend zijn in de vorm van een apk'tje voor je lijf. Of van langere duur als eerst herstel dient plaats te vinden.

Ervaringen

Marlies, 61
Marlies, 61

Massagetherapie - Bazanta '' Mede door mijn leeftijd heb ik behoorlijk wat fysieke klachten in schouders, nek, rug en benen. Tijdens de massage nodigde je me uit om hier juist aandacht aan te geven. De reactie van mijn lichaam te voelen. Dit maakte een wezenlijk verschil en luchtte enorm op. Opvallend is de aandacht die je hebt; oog voor het totale plaatje. ''

press to zoom
Eric, 52
Eric, 52

Massagetherapie - Bazanta '' Met een schouderblessure kwam ik bij Manon terecht. Omdat ze verder ‘’kijkt‘’ dan de klacht alleen en het hele lichaam in balans wil krijgen, heb ik hiervoor gekozen. Het resultaat in korte tijd heeft me verrast. Mijn schouder is weer los en sportresultaten zijn verbeterd. Manon is een integere behandelaar en werkt o.b.v. gelijkwaardigheid en respect. ''

press to zoom
Mariska, 23
Mariska, 23

Massagetherapie - Bazanta '' Super bedankt! Het was zó heerlijk! Alles verliep soepel en heel relaxt. Ik vond het leuk dat je ook het één en ander uitlegde over wat je deed. Bijzonder vond ik dat ik gewoon mocht ‘zijn’. Er was geen goed of fout. En mijn benen… Wauw! Alle spanning is verdwenen. Vrij van blokkades. ''

press to zoom
1/4

Wist je dat...

 

> In 2020 bijna 2 miljoen mensen zich hebben gemeld bij de huisarts met nek- en rugklachten.

 

> Er vrijwel nooit specifieke oorzaken voor rugklachten worden gevonden.

 

> Leeftijd, fitheid, spierkracht en belastbaarheid grote invloed hebben op het voorkomen van klachten.

> Massagetherapie een absolute aanrader is om souplesse en balans in je lichaam te behouden of verbeteren.

> Fysiotherapie en massagetherapie aanvullend aan elkaar zijn. De massagetherapie zorgt voor soepele spieren waarmee je vrij kunt bewegen. De fysiotherapie zorgt op zijn beurt voor het juiste gebruik en versterken van spieren.

> Massagetherapie sluit perfect aan bij behandelingen van andere behandelaren zoals de psycholoog, seksuoloog of chiropractor.

 

Bron: www.volksgezondheidenzorg.info 

 
 
 

Mogelijkheden

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Neem per mail, app of telefonisch contact op.

Kosten? Bekijk het prijsoverzicht.

​Wil je iemand een steuntje in de rug geven of juist feliciteren, dan is de massagebon een aanrader.

Lees er hier meer over.