top of page

Haptonomische coaching

In ons leven komen we allemaal voor uitdagingen te staan. Hier gaan we ieder op onze eigen manier mee om. Soms loop je vast en is hulp gewenst.

Gesprekken geven vaak inzicht en ondersteuning. Binnen de haptonomie focussen we daarnaast ook op de ervaring en het verhaal dat je lichaam vertelt. Je lichaam spreekt door het afgeven van signalen. Dit komt tot uiting in je houding, manier van bewegen maar ook in de vorm van klachten. 

Samen onderzoeken we welke gedachten, gevoelens en gedrag een rol spelen. Hoe je hiermee omgaat en waar nog kansen liggen. Met die kansen gaan we vervolgens aan de slag.

Mogelijke uitdagingen:

  • Gevoelens van overbelasting en/of moeite om te ontspannen.

  • Medisch onverklaarbare klachten/pijn.

  • Gedachten die de overhand nemen.

  • Moeite met je (hoog)gevoeligheid / het gevoel leeg te lopen...

  • Er moet iets veranderen, maar je hebt geen idee hoe of waar te beginnen.

V2 Tenerife SS4_edited.jpg

Werkwijze

Sessies haptonomie bestaan uit gesprek, ervaringsgerichte oefenvormen en wordt regelmatig gecombineerd met MNRI (lees hier meer over MNRI).

Je wens / hulpvraag vormt het uitgangspunt. 

We bespreken waar je tegenaan loopt en vertalen dat naar het hier en nu. Er is geen sprake van goed of fout. Wel is er aandacht voor je kwaliteiten en kansen.

Concreet kijken we naar je houding, wijze van bewegen en op basis van aanraking leer je je voelende vermogen bewuster te gebruiken.

Werken aan balans op de gymbal

De eerste stap is ontdekken waar je staat. Bewustwording geeft inzicht en is misschien wel de belangrijkste stap voor verandering. Vanuit concrete waarnemingen ontstaan handvatten en oefenkansen. Met kleine stapjes leer je de taal van je lichaam verstaan. Ook ga je merken dat je keuzes gaat maken die bij jou passen.

 

De duur van een traject verschilt van persoon tot persoon en zullen we met elkaar afstemmen.

Werkwijze
Video Haptonomie

Haptonomie in beeld:

Zet geluid aan!

Mogelijkheden

Mogelijkheden

 

Wil je meer informatie?

Neem per mail, app of telefonisch contact op.

 

Kosten? Bekijk het prijsoverzicht.

 

bottom of page